Piteå Summer Games, Intersport och Umbro förlänger samarbetet!

Piteå Summer Games, en fotbollsturnering för ungdomar, arrangerades första gången 1990. Idag är det den näst största turneringen i Sverige och tillhör de fem största i världen. Under flera år har turneringen framgångsrikt samarbetat med Intersport, tillsammans med Umbro, som retailpartner. I dagarna förlängdes samarbetet till 2020.

Ett personligt engagemang från Intersport-handlaren i Piteå tillsammansmed Umbro har varit grunden i ett framgångsrikt samarbete.

– Vi har jobbat tillsammans med Intersport och Umbro under ett antal år och har alltid blivit nöjda. Vi känner en stor trygghet att jobba med två företag som sätter sporten i fokus, säger Kjell-Anders Johansson från organisationen bakom Piteå Summer Games.

Första året Piteå Summer Games arrangerades deltog 169 lag från tre nationer. Idag lockar turneringen över 35 000 personer från hela världen till Piteå - ett arrangemang som betyder mycket för en liten stad som Piteå med endast 41 000 personer boende i kommunen. Kjell-Anders fortsätter;

– Det känns väldigt viktigt för oss att jobba med företag som våra besökare känner igen. Båda företagen har på ett proffsigt sätt hjälpt till att lyfta Summer Games till att bli en av de fem största internationella turneringarna i hela världen, vilket vi sätter stort värde till.

Robert Lindgren, Intersport Piteå, ser mycket fram emot det fortsatta samarbetet;

– Vi känner en enorm glädje och stolthet att få fortsätta att jobba ihop med denna underbara turnering och ser fram mot att lyfta den ytterligare. Dessutom så vill vi rikta ett stort tack till Umbro som gör ett kanonjobb.

Något som förenar alla parter är viljan att ställa sig bakom de värderingar som svensk klubbfotboll står för, vilket Patrik Danielsson, Brand Manager på Umbro vittnar om:

– På Umbro är vi väldigt nöjda med vårt samarbete med Piteå Summer Games och Intersport. Eftersom Umbro har ambitionen att vara en viktig del av svenskt klubblagsfotboll har detta länge varit ett av våra viktigaste åtaganden. Vi anser att Piteå Summer Games är en turnering som på många sätt förenar alla de fina värden svenskt föreningsliv står för. Värderingar som Umbro delar och gärna ställer sig bakom.

Piteå Summer Games går av stapeln 26-28 juni 2015.